8 kültéri projekt, ami garantáltan felturbózza otthonodat

Ingatlantájoló.hu 2019.05.24 18:11:59

Tavasszal, nyáron még jobban odafigyelünk arra, hogy otthonunk hogy néz ki kívülről. Ez különösen indokolt, ha most szeretnénk eladni a házat, de ha nem, akkor is érdemes kicsit kicsinosítanunk a ház elejét, hiszen mindenki ezt látja meg először.


 

Mutatjuk a 8 legjobb projektet, amit érdemes megcsinálni, hogy otthonunk már első látásra lenyűgöző legyen.

Elő a magasnyomású mosóval!

A magasnyomású mosás teljesen új életre keltheti a felületeket, a teraszt, a bejárót, a bejáratig vezető utat. Gyakran észre sem vesszük, hogy mennyi kosz képes ezekre a felületekre rárakódni, csak mosás után tűnik fel, hogy mennyivel világosabb lett a színe.

Gyönyörű ház, szép bejárattal Alsórákoson

Még több képért kattintson a fotóra!

Szerezzünk be mutatós házszámokat!

Ma már igazán van választék házszámokból, sokféle kézműves, pl.: kerámia házszámtábla közül válogathatunk, vagy kereshetünk modernebbeket, amelyekből akár napelemes, LED világítással ellátott típust is találhatunk. De lehetünk kreatívak, az egyes számjegyeket felfesthetjük egy-egy virágcserépre, vagy szám helyett mutatós betűkkel is kiírhatjuk a házszámot, ha az nem túl hosszú.

Kép forrása: houzz.com

Újítsuk fel a kaputól a házhoz vezető utat!

Ez az út gyorsan tönkremegy az időjárás viszontagságaitól. Ha betonból készült töredezik, ha téglák vagy kisebb betonlapok lettek lerakva, némelyik megsüllyed, és az egész út hepehupás lesz. Javítani a legegyszerűbb, de tehetünk le térkövet is, vagy bármivel burkolhatjuk, ami megtetszik. Ennél az Ócsai családi háznál például a lépcső kőburkolatával rakták ki a kapuhoz vezető utat is.

Még több képért kattintson a fotóra!

Szegélyezzük a házhoz vezető utat növényekkel!

A teraszig akár a földbe is ültethetjük őket, a lépcsőn és a teraszon pedig tegyük cserepekbe. Ha túl soknak érezzük, hogy a teraszt is így telipakoljuk, elég két cserép virág a bejárati ajtó két oldalára. Ez a szigetszentmiklósi rönkház is két nagyon mutatós növényt kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

Fessünk!

Az évek során a festék is megkophat a bejárati ajtón, a kerítésen, a terasz korláton és a terasz gerendázatán is. A festés még akkor is feldobja őket, ha ugyanolyan színűre festjük, mint amilyen eddig volt, de kipróbálhatunk új színeket is.

Kép forrása: homelight.com

Építsünk pergolát!

Egy kicsit költségesebb megoldás, mint az előbb felsoroltak, és ha nem értünk hozzá, szakembert is hívnunk kell a megépítéséhez, de megéri. Teljesen új színt vihet udvarunkra.

Kép forrása: pinterest.com

Újítsuk fel a teraszt, vagy építsünk újat!

Elég nagy kiadás, de ha már rossz állapotban van muszáj kijavítani a hibákat. Ha komolyabb felújításra szorul, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy teljesen újat építsünk, ez különösen indokolt akkor, ha túl kicsi, és bővíteni is szeretnénk.

Családi ház szép homlokzattal, terasszal és garázskapuval Érden

Még több képért kattintson a fotóra!

Cseréljük le a garázskaput!

Ha a garázs elől van, nem mindegy az sem, hogy néz ki a kapuja. Van, hogy egy festés is segít, de ha nagyon régi, inkább cseréljük le újra.

 

Hozzászólások